chrome firefox opera safari iexplorer

У прокат вийшов фільм, який представлятиме Україну на «Оскарі»

31 серпня 2017 о 12:57

31 серпня 2017 року у національний кінопрокат виходить фільм Валентина Васяновича «Рівень чорного».

У Львові фільм можна побачити у кіотеатрах мережі «Планета кіно», повідомляє Zaxid.net.

Український Оскарівський комітет висунув «Рівень чорного» від України на ювілейну 90-ту премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Стрічка стала призером ОМКФ–2017, отримавши нагороду Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) найкращому українському повнометражному фільму.

«Робота над фільмом була цілковитою імпровізацією і пошуком із заплющеними очима. Рушієм було бажання знімати і наявність органічного типажу в кадрі: мого старого приятеля, через котрого я намагався комунікувати зі світом і з самим собою, досліджуючи стан можливої самотності 50-річної людини у великому місті. Експеримент полягав саме у тому, щоб створити фільм без сценарію, без бюджету, розповісти історію без жодного слова», – цитує Валентина Васяновича сайт Національної спілки кінематографістів України.

Головний герой картини – весільний фотограф Костя, для якого 50-річний ювілей стає початком складного етапу. Все, що він любив і до чого був прив’язаний, безповоротно зникає. Хоча таких речей у його житті не так уже й багато. Паралізований після інсульту батько. Подруга – стилістка весільного журналу. Старий кіт. Слайди, на яких він молодий та щасливий. Костя все життя фотографує чуже щастя. Для нього це рутина.

Валентин Васянович – режисер, оператор і продюсер, призер фестивалю у Клермон-Феррані. Виступив продюсером та оператором-постановником одного з найуспішніших українських фільмів – драми «Плем’я» Мирослава Слабошпицького.

У новій картині Валентина Васяновича знялася актриса Катерина Молчанова – виконавиця головної ролі у фільмі Олени Дем’яненко «Моя бабуся Фанні Каплан».

Фільм «Рівень чорного» виходить у прокат за підтримки Державного агентства України з питань кіно, хоча знято картину без державної підтримки.

Окрім Львова картину побачать глядачі у Києві, Одесі, Сумах та Харкові.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути