chrome firefox opera safari iexplorer

Чи прийде зима на Сергія Послушного і чи можна сьогодні влаштовувати застілля

20 жовтня 2017 о 11:28

Сьогодні преподобного Сергія Послушливого, Печерського, в Ближніх печерах, повідомляє Укрінформ. 

Про життя цього святого відомо не надто багато. Жив він десь на межі ХІІ-ХІІІ ст., був ченцем Печерського монастиря в Києві. Його прізвисько Послушливий, з яким він увійшов не лише в історію Києво-Печерської лаври, але й усієї православної церкви, є досить промовистим і свідчить про надзвичайний послух і смиренність преподобного, які цінуються в чернецтві понад усе.

В народі на Сергія Послушного вже чекали зими. Якщо цього дня земля вкривається сніжком, то через місяць буде справжня зима. Коли ж ні – то й сніг упаде не скоро.

Якщо вранці туман піднімається, утворюючи хмари, — перед дощем, а як припадає до землі – на сонячний день.

Кому байдуже до церковних свят і народних прикмет – може долучитися до Міжнародного дня кухаря.

Іменинники нині всі Сергії та Миколаї.

Сьогодні 2-й місячний день. Місяць у Скорпіоні. Досить сприятливий і позитивний день з пасивною енергетикою, хоча скорпіон і може несподівано вжалити. Стосується це, передусім, міжособистісних контактів, спілкування. Вдалий день для початку будь-якого громадського починання, а також для переходу на іншу посаду. Було б ідеальним варіантом, якби кожен потрапив у струмінь природних місячних ритмів. Тоді б місяць пройшов би легко, без зайвих емоційних і фізичних затрат. Саме 2-й місячний день задає тон усьому подальшому місяцю. Цей день краще провести діяльно. Відпочинок попереду. Можна влаштовувати невеличкі застілля.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1920 році: -5,6; а найтеплішим у 1921 – +20,9.

Розділи: Довкілля

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути