chrome firefox opera safari iexplorer

Якого м'яса українці споживають найменше

05 липня 2018 о 10:42

В Україні курятина користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Водночас свинина забезпечує лише внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення африканської чуми свиней. Найменш популярне м'ясо серед українців — яловичина.

Минулого року вона зайняла 5,2% в обсязі українського м'ясного випуску. На внутрішньому ринку випуск української яловичини зменшився на 6,6% порівняно з 2016-м. Головним чином власники великої рогатої худоби зосередилися на випуску молока, пише Pro-Consulting.

2017 року вітчизняні виробники забезпечили 96,8% внутрішнього ринку. Частка імпорту збільшилася за рік з 2,5% до 3,2%. В основному завозяться сорти яловичини преміум-сегмента для роздрібної торгівлі та ресторанів.

За умов низького внутрішнього попиту, Україна на міжнародні ринки поставляє 30-40 тис. т яловичини щороку.

За словами експертів, для реалізації експортного потенціалу, вітчизняним виробникам необхідно адаптувати своє виробництво під міжнародні вимоги. Йдеться про підвищення якості та глибини переробки м'яса. Адже його транспортування на великі відстані можливе лише у замороженому вигляді.

Розділи: Суспільство

30 червня

Інші дати
30 червня відзначають:
  • День молодіжних і дитячих громадських організацій України.
  • Міжнародний день астероїда.
Розгорнути
Народилася Матільда Климовська
(1899, м. Пенза, Росія - 1974) - український скульптор. Працювала в галузі станкової та декоративної скульптури. Серед найвідоміших праць: погруддя С. Міхоелса, Т. Шевченка, "Онєгін і Тетяна в саду"  та ін.
Розгорнути
Народився Роман Шухевич
(1907, м.Львів – 1950) - український політичний та державний діяч, командуючий УПА.  
«На західних землях України твориться Українська Влада, яка підпорядкується Українському Національному Урядові, що створиться у столиці України — Києві з волі українського народу.» (З Акту відновлення Української Держави 30.06.1941 року).
Розгорнути

Новини Дивитися всі