chrome firefox opera safari iexplorer

Трипільська пектораль: масштабний проект про Трипілля постане і в доповненій реальності

24 вересня 2021 о 10:30

У заповіднику “Трипільська культура” розпочали роботу над новим масштабним проєктом “Трипільська пектораль”. Виставка займатиме сім залів, експонати оцифрують і для віртуальної галереї.

Про це  повідомили у заповіднику.

“Трипільська пектораль” – оновлена експозиція, що також матиме віртуальний аналог і пропонуватиме тривимірну візуалізацію експонатів у доповненій реальності”, – йдеться в повідомленні.

Мета проєкту – актуалізувати феномен трипільської культури та помістити його у сучасний контекст. 

“Нова експозиція відрізнятиметься від старої не просто тим, що ми помістимо експонати у нові вітрини і перефарбуємо стіни – вона зміниться на усіх рівнях. Мета експозиції “Трипільська пектораль” полягає у тому, аби розвіяти туман довкола феномену трипільської культури, пояснити широкому загалу його важливість і актуальність простими словами”, – говорить директор заповідника “Трипільська культура” Владислав Чабанюк.

Нова експозиція буде сформована з 7-ми музейних зал, що послідовно і комплексно розкриватимуть феномен трипільської культури та демонструватимуть різноманітні артефакти, а віртуальний аналог виставки та функція AR допоможуть експозиції вийти далеко за межі музейних площ заповідника, трансформувавшись в сучасний, цифровий формат. 

Доступ до віртуальної галереї буде вільним, а відвідати її зможе будь-хто — для цього потрібен лише смартфон/ноутбук та доступ до Інтернету. 

Відкриття фізичної та віртуальної експозицій заплановане на жовтень-листопад 2021 року.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути