chrome firefox opera safari iexplorer

Чотири локації на Хмельниччині, які варто відвідати цієї осені

19 жовтня 2021 о 15:19

У Хмельницькому туристично-інформаційному центрі назвали особливо мальовничі цієї осені місця області:

1. Костел святого Йосипа Обручника, знаходиться у с. Підлісний Мукарів, це кам'яний римо-католицький храм у стилі пізньої неоготики побудований в середині XIX століття. Костел названий на честь чоловіка діви Марії — Йосипа Обручника. Тут знаходиться старовинний орган в робочому стані, під його звуки та осінній затишок навколо відчуваєш справжню атмосферу та мурашки по шкірі...

2. У селі Сутківці знаходиться дивовижна Покровська церква-замок. Вона вважається ідеальним прикладом середньовічного українського храму. Замок був зведений в чотирнадцятому столітті винятково в оборонних цілях, оскільки набіги татар приносили чималу шкоду тим землям. Через деякий час власник маєтку Ф. Сутківських перебудував замок у храм. За своєю архітектурою церква-замок виконана в західноєвропейському готичному стилі.

3. Кам’янець-Подільський теж звичайно дуже мальовниче місце області, у вирі осінніх барв воно стає ще особливішим. Кам’янчани щиро вірять — якщо турист приїхав у Кам’янець, але не побачив Старий замок, надгробок Лаури Пшездзецької та монаха з кошиком, то він не був у Кам’янці. Обов’язково прогуляйтесь з пряним чаєм чи глінтвейном у сквері «Лебедине озеро», який знаходиться на краю каньйону річки Смотрич — це окремий вид мистецтва. 

4. Смт. Меджибіж, у якому знаходиться замок-фортеця з могутніми стінами і кутовими вежами, які значно виступають за лінію стін. Найстаріша письмова згадка про цю фортецю сягає періоду України-Русі. По замку проводять чудову екскурсію працівники музею, який там знаходиться.

*ілюстрація — Костел святого Йосипа Обручника, фото Сергія Венцеславського, wikimedia.org

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути