chrome firefox opera safari iexplorer

Чотири локації на Хмельниччині, які варто відвідати цієї осені

19 жовтня 2021 о 15:19

У Хмельницькому туристично-інформаційному центрі назвали особливо мальовничі цієї осені місця області:

1. Костел святого Йосипа Обручника, знаходиться у с. Підлісний Мукарів, це кам'яний римо-католицький храм у стилі пізньої неоготики побудований в середині XIX століття. Костел названий на честь чоловіка діви Марії — Йосипа Обручника. Тут знаходиться старовинний орган в робочому стані, під його звуки та осінній затишок навколо відчуваєш справжню атмосферу та мурашки по шкірі...

2. У селі Сутківці знаходиться дивовижна Покровська церква-замок. Вона вважається ідеальним прикладом середньовічного українського храму. Замок був зведений в чотирнадцятому столітті винятково в оборонних цілях, оскільки набіги татар приносили чималу шкоду тим землям. Через деякий час власник маєтку Ф. Сутківських перебудував замок у храм. За своєю архітектурою церква-замок виконана в західноєвропейському готичному стилі.

3. Кам’янець-Подільський теж звичайно дуже мальовниче місце області, у вирі осінніх барв воно стає ще особливішим. Кам’янчани щиро вірять — якщо турист приїхав у Кам’янець, але не побачив Старий замок, надгробок Лаури Пшездзецької та монаха з кошиком, то він не був у Кам’янці. Обов’язково прогуляйтесь з пряним чаєм чи глінтвейном у сквері «Лебедине озеро», який знаходиться на краю каньйону річки Смотрич — це окремий вид мистецтва. 

4. Смт. Меджибіж, у якому знаходиться замок-фортеця з могутніми стінами і кутовими вежами, які значно виступають за лінію стін. Найстаріша письмова згадка про цю фортецю сягає періоду України-Русі. По замку проводять чудову екскурсію працівники музею, який там знаходиться.

*ілюстрація — Костел святого Йосипа Обручника, фото Сергія Венцеславського, wikimedia.org

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути