chrome firefox opera safari iexplorer

ЗЕЛЕНА ХВИЛЯ ЕКОЧИТАННЯ

10 листопада 2021 о 12:55

З 01 березня по 30 травня 2021 року у рамках Десятиліття Організації Об’єднаних націй із відновлення екосистем (2021 – 2030рр.) було успішно проведено Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ», започаткований Національною бібліотекою України для дітей спільно з Національною секцією  Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), фондом Миколи Томенка «Рідна країна», Державною екологічною інспекцією України, ТОВ Видавництвом «Ранок» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Української асоціації бібліотек для дітей.


Участь у конкурсі взяли майже 3 тисячі дітей з усіх регіонів України. Прекрасні творчі роботи свідчать про те, що юні громадяни вболівають за природу своєї Батьківщини, їх турбують проблеми глобальних кліматичних змін  та стану навколишнього середовища планети. Найкращі, на думку конкурсної комісії, 125 малюнків зібрано в спеціальному альманасі і зміст цих прекрасних творчих робіт є яскравим свідченням того, що розуміння суті економічних проблем кожною людиною не залежить від віку, соціального статусу та професійного рівня.


Фонд «Рідна країна» тривалий час підтримує різноманітні екологічні проекти. Серед найвідоміших – «7 природних чудес України». Завданням цього проекту було не лише визначення найкращих природних див, а й привернення уваги до потреби захисту довкілля. Відновлення парків, зарибнення ставків, боротьба з бракон’єрством – важливі напрямки діяльності фонду. Участь в організації та проведенні Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ» стало для команди «Ріднї країни» шансом долучитися до формування екологічної компетентності у школярів та студентів, продовжити свій багаторічний досвід у просвітництві в школах та вищих навчальних закладах.

Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти наше довкілля, а отже й захистити Україну!

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути