chrome firefox opera safari iexplorer

Суботник на Щекавиці

Дата події:09 квітня 2011 о 12:00
Місце події:Київ, гора Щекавиця (Лук"янівська 13)
Більше про подію:

У суботу, 9 квітня, о 12:00 Громадська ініціатива «Збережи старий Київ» ініціює прибирання території гори Щекавиця, а також акцію супротиву проти будівництва.

Місце зустрічі — Контрактова площа, біля пам’ятника Г.С.Сковородi

З собою бажано взяти: гумові та прості будівельні рукавички, вологі серветки, воду, бутерброди, (гитару/барабани), гарний настрій!

Закликаємо захистити ікону Києва - легендарну гору Щекавицю від повного зникнення під фундаментом елітної будівлі!

Територия Щекавиці — це особлива ландшафтна та історична зона. Одна із трьох гір, на котрих, згідно з літописним переказом, оселились засновники Києва — Кий, Щек і Хорив. Названа на ім’я Щека.

Гору збираються зрівняти з землею та звести елітну будівлю. Частина ландшафту вже була нещадно знищена бульдозерами, а дерева, що височили там, вирубанi.

Не дамо варварам схоронити священний символ національної української культури!

Додала Євгенія Закревська

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути