chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові презентували студентський «Співаник»

13 квітня 2011 о 15:37

9 квітня у Львові відбулась презентація другого видання «Співаника Студентського братства». Загалом «Співаник» об’єднав 226 творів, серед яких авторські та найкращі зразки народних, повстанських, пластових і власне студентських пісень.

Новий «Співаник Студентського братства з акордами» є доповненим і вдосконаленим виданням збірки, опублікованої 2009 року. Тоді Студентське братство ЛНУ ім. І. Франка вперше видало пісенний збірник під назвою «Співаник Студентського братства», повідомили у прес-службі «Студентського братства».

«У крамницях Львова важко знайти сучасні україномовні збірки пісень для молоді. Хоча насправді попит на таку продукцію великий, адже пісня завжди була і залишається осердям української духовності», – зазначив керівник проекту, Голова Ради СБ ЛНУ, Юрій Пирч.

Тираж першого видання (500 прим.) розійшовся за півроку. Тоді ж виникла ідея другого видання – виправленого і доповненого порівняно з попереднім. Робота тривала більше року. Братчики самостійно добирали пісні, виправляли акорди, розробляли дизайн і макет книги та вичитували її кінцевий варіант. Тому вихід у світ другого «Співаника», як результат творчої співпраці теперішніх і недавніх студентів, є значним досягненням кожного причетного до цієї справи.

За словами упорядників, новий «Співаник Студентського братства» має ряд суттєвих переваг. Це, зокрема, зручний записниковий формат книги (на кожній сторінці є поля для запису контактів), алфавітний покажчик з варіантами назв пісень наприкінці збірки, гітарні акорди практично до кожної пісні, розділ «Щось своє», який містить 18 чистих сторінок для вписування своїх улюблених чи авторських пісень та інші.

«Співаник» можна придбати у львівських книгарнях: Глобус (пл. Галицька, 12), Нота (просп. Шевченка, 16), Українська книгарня (пр-т. Шевченка, 8), Центр української книги (вул. В. Великого, 34), Книжкова криївка (пл. Ринок, 31 (код 31), Скарбниця (вул. Фурманська, 5; вул. Левицького, 24), Будинок книги (пл. Міцкевича, 8), магазин “НАШ ФОРМАТ”.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути