chrome firefox opera safari iexplorer

Житомирський обласний краєзнавчий музей Центральне приміщення

  • 10014, м.Житомир, площа Замкова,1
  • (0412) 47-49-22
  • щодня, крім понеділка, з 10.00 до 17.00
    Зимовий період: з 10.00 до 16.00
Про музей:

Житомирський обласний історико-краєзнавчий музей — один з найстаріших музейних закладів України. Значний внесок у розвиток музею, як наукової установи, у поповнення його фонду зробили вчені: геолог і географ Павло Тутковський, археолог Сергій Гамченко, фольклорист і етнограф Василь Кравченко.

18 квітня 1970 року відбулося відкриття нової експозиції відділу історії та картинної галереї в 2-х поверховому приміщенні колишнього католицького єпископа та його управи, яке було побудовано в 1909 році.

Сьогодні фонд музею складає понад 150 тисяч одиниць зберігання. Значну цінність мають таксидермічна  колекція, картини західноєвропейських художників XVII-ХІХ ст.

За останніми роками були відновлені і створені — відділ етнографії з експозицією про традиційний народний побут і культуру Житомирського Полісся; Коростенський краєзнавчий музей; музей-садиба Рильських; музей партизанської слави Полісся; літературно-меморіальний музей В.Г. Короленко і літературно-меморіальний музей Лесі Українки; картинна галерея.