chrome firefox opera safari iexplorer

Городоцький історико-краєзнавчий музей

  • 31200, Хмельницька обл., м. Городок, вул. Леніна, 20
  • (03851) 3-14-10
  • щоденно, крім понеділка з 9.00 до 18.00
  • для дорослих – 10 грн. для дітей, учнів і студентів (при наявності студентського квитка) – 5 грн. для дітей дошкільного віку в супроводі дорослих – вхід безкоштовний
Варто побачити: - унікальну знахідку трипільського періоду - фрагмент глиняної фігурки змія (ІV тис. до н.е.); - карту баронеси Н.Гейсмар 1863 року; - перший повнопривідний гусеничний мотоцикл – трансформер, супервсюдихід.
Про музей:

Городоцький історико-краєзнавчий музей є справжньою скарбницею історії краю.

Краєзнавчий музей бере свій початок від 6 червня 1969 року, коли у приміщенні районного Будинку культури, у двох кімнатах, було відкрито сім експозицій, що нараховували 768 експонатів.

У 1993 році музей перейшов у нову будівлю загальною площею 320 кв.м., яка розташована у центрі міста.

Нині фонд музею нараховує 4 тисячі одиниць зберігання. Серед них є унікальні предмети трипільської культури, кам'яного віку. В музейних запасниках зберігається значна кількість монет, археологічних знахідок, архівних матеріалів з історії району.

Експонати виставлені в одинадцяти залах музею і відображають основні процеси суспільно — історичного розвитку району — від найдавніших часів і до сьогодення.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути