chrome firefox opera safari iexplorer

У «Буковелі» зліпили сніговика-рекордсмена. Фото

20 лютого 2012 о 21:49

Снігова баба, яка поповнила майданчик снігових фігур в ТК «Буковель» стала сніговою фігурою-рекордсменом в Україні у категорії «Розміри, масові заходи».

Її зліпили 18 лютого діти-сироти, які приїхали в Карпати завдяки підтримці Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Допомогли їм у цьому аніматори ТК «Буковель» та один із учасників Першого фестивалю снігових фігур «Казкова країна «Буковель» Мисько Ярема.

Сніговик в інтерпретації дітей виявився спритним лижником і палким прихильником гірськолижного курорту. Ліплячи його, вони загадали бажання з вірою в те, що як тільки снігова фігурка розтане, бажання відразу буде доставлено на небеса і незабаром здійсниться.

Сніговика діти ліпили з натхненням та щиро, а доказом цього є те, що й дорослі гості курорту раділи цьому казковому герою і радо фотографувалися біля нього. А хтось із них подарував йому ще й велике серце.

Експертна комісія, в яку входили заслужені артисти України Марта Шпак та Євген Нищук, голова Рожнятівської районної ради Анатолій Дирів, депутати обласної ради Микола Різник і представник Книги рекордів України Микола Зелінський, зафіксували рекорд.

Сніговик зліпили висотою 4 метри 85 сантиметрів, діаметр найбільшої кулі сніговика – 5 метрів 20 сантиметрів, кількість учасників рекорду – близько триста осіб.

Учасникам створення Сніговика вручили пам’ятні дипломи, які підтверджують встановлений рекорд.

Новину надіслала Олександра Мечева

Фото автора

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути