chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні комуністи продовжують встановати пам'ятники Леніну

23 квітня 2012 о 12:01

Сьогодні, 23 квітня, в Красноармійську Донецької області буде відкрито пам'ятник колишньому лідеру СРСР Володимиру Леніну.

Як зазначає Остров, пам'ятник буде встановлено у центральній частині міста на вулиці Леніна, де раніше був міськком партії.

«Це перший пам'ятник Леніну, який відкривається у місті за всі роки незалежності України. Раніше відкривалися тільки невеликі бюсти у селах. Свого часу в Красноармійську пам'ятник Леніну прибрали», — зазначили в міськкомі КПУ.

Ініціатором встановлення пам'ятника виступив депутат Донецької облради, перший секретар Червоноармійського міського комітету КПУ Денис Михайлов, а обком підтримав його ідею.

Як повідомляється, у церемонії відкриття візьме участь лідер українських комуністів Петро Симоненко.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути