chrome firefox opera safari iexplorer

Українська мова стане одинадцятою на Euronews

27 жовтня 2010 о 23:46

Окрема україномовна версія міжнародного каналу новин у Європі — Euronews у 2011 році розпочне своє мовлення в Україні. Відповідно до підписаних нещодавно в Парижі документів українська мова стане одинадцятою мовою мовлення Euronews, а українські глядачі отримають щоденне цілодобове джерело новин про головні події у Європі і світі. Про це на прес-конференції поінформував генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Він розповів, що НТКУ найближчим часом створить спеціальну комісію для відбору кращих журналістів, крім цього, Euronews делегує своїх представників для роботи в Україні. Він уточнив, що запропонувати свої кандидатури для роботи з україномовною версією зможуть як Euronews, так і Національна телекомпанія України. Водночас остаточне рішення буде за Euronews.

Як повідомлялося під час прес-конференції, у Франції працюватиме близько 20 журналістів. Їхнім завданням стане редагування та озвучення всієї україномовної версії Euronews. Кандидат на роботу за кордоном повинен мати щонайменше дворічний досвід роботи в журналістиці, володіти українською та французькою або англійською мовами, мати швидку реакцію, здатність працювати в тісних рамках часу тощо.

Всі подробиці для бажаючих узяти участь у конкурсі можна дізнатися в НТКУ.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути