chrome firefox opera safari iexplorer

Комітет ВР пропонує мораторій на виселення музеїв з лаври

10 листопада 2010 о 14:59

Парламентський Комітет з питань культури і духовності вирішив внести на розгляд Верховної Ради України проект постанови про введення мораторію на виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника музеїв України.

Також Комітет рекомендує Кабінету Міністрів України визначити перелік суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з статутною діяльністю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, і які підлягають виселенню з його території.

Такі рішення профільний Комітет ВР ухвалив вчора на своєму засіданні. Зокрема, під час обговорення Комітет дійшов висновку, що Кабінет Міністрів України реалізував повноваження, надані Законом «Про охорону культурної спадщини», в обсязі, недостатньому для вирішення питання про виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з його статутною діяльністю.

На думку членів Комітету, «створивши Розпорядженням № 1981-р робочу групу з питань виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з його статутною діяльністю, Кабінет Міністрів України не визначив перелік таких суб’єктів або критерії, за якими суб’єкт господарювання визнається таким, що його діяльність не пов’язана з статутною діяльністю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника».

А тому як результат, робоча група у довільному порядку визначила суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з статутною діяльністю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника», до яких, зокрема, віднесла музеї.

Однак, на думку народних депутатів, діяльність у галузі музейної справи є однією з профільних для історико-культурного заповідника, а отже, «є пов’язаною з його статутною діяльністю».

Про те, як розвивалася історія з виселенням музеїв з Лаври, читайте тут 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути