chrome firefox opera safari iexplorer

21 лютого кияни вийдуть на барикади за «Сяйво»

20 лютого 2011 о 13:27

21 лютого о 12.00 під стінами книгарні «Сяйво» на вулиці Червоноармійській, 6 пройде акція громадянської непокори «Книжковий магазин «Сяйво» — остання барикада української культури!».

Під книгарнею спорудять барикаду з мішків з піском і колючого дроту як символ опору бездуховності, жадібності, мародерству, повідомляють організатори акції.

За словами активістів, з дня рейдерського захоплення «Сяйва» пройшов 1 рік.

«365 днів триває облога стін відомого магазину. З моменту захоплення порушено і до цих пір продовжується 15 справ у судах. Виникає питання – чи мають право на існування в Україні такі звичайні і природні речі, як книга та культовий книжковий магазин «Сяйво»?», — заявляють активісти.

Вони нагадують, що приміщення «Сяйва» було продане у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії «Абріль-Студіо» за символічну ціну (менше 300 тисяч доларів). А потім, за рейдерською схемою книгарню «силовим шляхом захопила організована злочинна група, частина якої окупує книжковий магазин і зараз».

Захисники магазину звертаються до всіх, кому «не байдужа культура і доля книжкової справи в Україні» прийти на барикаду і захистити «Сяйво».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути