chrome firefox opera safari iexplorer

Туристам пропонують оглянути підземелля Закарпаття

14 лютого 2011 о 20:54

Таємничий світ підземель. Що може бути таємничіше та загадковіше, аніж давні підземелля?.. Природні та рукотворні – вони завжди вабили шукачів пригод.

Перші з них, створені природою, вражають різноманіттям кристалів, заплутаністю ходів чи бездонними глибинами. Інші, творцем яких була людина, ховають у своїх надрах безліч легенд, переказів та цікавих історій, пов’язаних з їх виникненням.

Ми пропонуємо вам неймовірно захопливу подорож Закарпаттям, під час якої ви зможете побувати у найрізноманітніших підземеллях!

Каземати, королівські підвали, оборонні підземелля-фортифікації, закинуті таємничі штольні, потаємні підземні ходи між замками, природні печери – усе це ви зможете побачити протягом однієї мандрівки.

Програма туру «Таємничі підземелля Закарпаття»

День 1-ий

  1. Ужгородський замок. Каземати. Оглядова екскурсія Ужгородом. Розповідь про погреби на вулицях Ольбрахта, Підградській та Собранецькій.
  2. Виїзд до с. Кам’яниця, екскурсійна прогулянка до руїн Невицького замку. Історія та легенди фортеці.
  3. Виїзд в с. Оноківці Ужгородського району. Знайомство з основами скелелазіння. Лазання по скелі. Вивчення основних вузлів. Відвідання печер в околиці.
  4. Повернення в Ужгород.

День 2-ий

  1. Відвідання штольні в с. Доманинці поблизу Ужгорода. Легенда про підземний хід, який з’єднував Ужгородський та Невицький замки.
  2. Відвідання штолень в селі Глибоке Ужгородського району. Історія виникнення штолень. Легенди та народні перекази. Знайомство з трьома об’єктами, найдовша з яких – печера Лабіринтова.
  3. Переїзд в с. Середнє. Відвідання діючих винних погребів (колишніх фортифікаційних підземель), довжиною понад 2 кілометри. Дегустація вин (за бажанням). Екскурсія до руїн Середнянського замку (за легендою належав могутньому давньому ордену лицарів-тампільєрів).
  4. Повернення в Ужгород.

День 3-ій

  1. Виїзд в місто Перечин. Оглядова екскурсія центром.
  2. Вихід на маршрут «Скелі соколець»
  3. Відвідання таємничої печери Ур.
  4. Оглядові прогулянки на верхніх терасах скель.
  5. Повернення до Перечина.

До того ж, ви матимете нагоду відчути й інші види екстриму. Зокрема, під керівництвом кваліфікованого інструктора навчитися основам скелелазіння. 

Окрім всього, на вас чекають цікаві екскурсії Ужгородом та Перечином, відвідання трьох старовинних замків, дегустація оригінальних закарпатських вин та неповторних страв закарпатської кухні.

При бажанні тур можна скоротити до двох днів або ж додати четвертий екскурсійний день з виїздом в місто Мукачево та відвіданням славнозвісного замку «Паланок».

Тур проводиться для груп, не менше 10 осіб.
Період: травень-вересень.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути