chrome firefox opera safari iexplorer

Рада візьметься за пенсійну реформу вже в четвер

15 березня 2011 о 13:54

Верховна Рада у четвер, 17 березня, розпочне розгляд законопроекту про реформування пенсійної системи.

Як повідомив депутат Андрій Павловський, документ щодо пенсійної реформи «несподівано з'явився» у порядку денному парламенту.

«Незважаючи на те, що два профільних комітети ухвалили рішення відхилити його і направити до уряду на доопрацювання, сьогодні раптом випадково депутати побачили його. Він стоїть у порядку денному на четвер», — зазначив він.

Нагадаємо, реалізація пенсійної реформи — в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту МВФ. При цьому почати реформу, а отже прийняти урядовий пенсійний закон, парламент повинен до кінця поточного місяця.

Пенсійна реформа передбачає поступово підвищувати пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців починаючи з 2011 року. Для чоловіків, що працюють на державній службі, пенсійний вік повинен бути підвищений до 62 років з 2013 року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути