chrome firefox opera safari iexplorer

60% київських тарифів йдуть на витрати співробітників ЖЕКів

10 квітня 2011 о 11:15

За даними Головного Контрольно-ревізійного управління, 60% вартості тарифів на ЖКГ в Києві складають накладні витрати житлово-експлуатаційних служб без надання послуг.

Про це заявив голова КРУ Петро Андрєєв.

"Вартість води, тепла та електроенергії при оптимізації структури управління можна було б значно знизити. До речі, якщо в ЖЕКах ми змогли нормально попрацювати, то на «Київводоканал» і на «Київенерго» наших перевіряючих узагалі не допустили", — повідомив глава ГоловКРУ.

Крім того, Андрєєв повідомив про результати перевірки комунальних служб у Макіївці.

«У ході перевірки ЖКГ Макіївки нами встановлені шокуючі факти. Жителі цього міста споживають тільки 40% води, яку вони реально оплачують відповідно до тарифів! 60% води втрачається в дірявих трубах, недосконалій та неремонтованій системі комунікацій, а люди платять за те, чим не користуються! Ця вода завдає ще більшого збитку — ідучи в ґрунт, вона розмиває дороги, просідають фундаменти будинків», — сказав він.

При цьому ніхто в Макіївці не ніс ніякої відповідальності.

«Абсолютно ніякої ...На жаль, у нас немає кримінальної відповідальності чиновників за невиконання службових обов'язків, і не можна зобов'язати чиновника компенсувати збиток людям, які через його некомпетентність несуть додаткові витрати», — повідомив Андрєєв.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути