chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного тижня запустять прогулянки Дніпром на теплоходах

01 квітня 2011 о 18:10

Уже з наступного тижня усі охочі зможуть покататися по Дніпру на екскурсійних теплоходах. Годинна екскурсія коштуватиме 40-50 гривень.

Про це пише «Комсомольська правда».

Водночас у КП «Плесо» зазначили, що в найближчі дні запустять і річковий трамвай, який буде курсувати між станціями «Оболонь», «Поштова площа» і «Березняки». Щоправда, скільки коштуватиме квиток, поки сказати не можуть.

Тим часом з обіцяним річковим маршрутом з Києва до Канева не все просто. В адміністрації Київського річкового вокзалу говорять, що цього року такий маршрут навряд чи буде відкритий — людей возити ні на чому.

«На жаль, у нас немає кораблів і теплоходів, які б могли курсувати по цьому маршруті. Ми навіть не можемо сказати, чи буде місто їх купувати. Так що на даному етапі мова про те, щоб з'єднати Київ і Канів по Дніпру, іти не може», — сказали в адміністрації річкового вокзалу.

Однак, у Міністерстві транспорту запевняють, що вже активно будують пасажирський причал у Каневі, а спеціально до Євро-2012 орендують у Ялтинському морському порту судна. Так, вже визначено, що першими на маршрут вийдуть судна «Кримська стріла» та «Схід».

Водночас, у відомстві поки не можуть сказати чітко, коли саме відкриється маршрут Київ – Тарасова гора.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути