chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві в пластикових пляшках продавали воду з-під крана

14 червня 2011 о 10:00

У Києві викрили підпільний цех з фасування води з-під крана у пластикові пляшки. Фальшивої «чистої води» продали щонайменше три мільйони літрів.

Лише у Дарницькому районі Києва із п'яти перевірених свердловин, розташованих на територіях підприємств, усі п'ять було закрито: або вода неякісна, або помпують її незаконно.

Загалом половина виробників води столиці не витримали прокурорської перевірки. Відсутність у воді обіцяного на упаковці мінерального складу – це півбіди, така вода, кажуть фахівці, принаймні не шкідлива. Однак у багатьох пляшках продається вода, яка не відповідає жодним санітарним нормам.

«Тара не витримує жодної критики — вона не проходила санітарну обробку, відтак та вода, яка розливалася, отримала негативні санітарні висновки», — розповів заступник прокурора Києва Максим Могильницький.

Ще більш категоричний у своїх висновках директор Інституту колоїдної хімії та хімії води ім... А. Думанського Владислав Гончарук. На його думку, вся фасована вода токсична, не кажучи вже про підробки. У своїй лабораторії він перевіряв фасовану воду — результат не на користь її прихильників.

«Говорити про відповідність води безглуздо, це прекрасно знають усі виробники, і тому у будь-яку тару можуть заливати все, що завгодно, і люди хворітимуть. Як проконтролювати, коли немає визначеного стандарту? Усе це безглуздо», — переконаний академік.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути