chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні — дев'яті роковини Скнилівської трагедії

27 липня 2011 о 10:55

Сьогодні, 27 липня, Україна відзначає дев'яті роковини від дня трагедії на Скнилівському аеродромі. Тоді під час катастрофи винищувача Су-27 загинули 77 осіб, у тому числі 28 дітей.

Повідомляється, що об 11:00 у Львові на Скнилівському аеродромі біля каплиці відбудеться молебень пам'яті загиблих у Скнилівській трагедії. Також відбудеться поминальний молебень біля пам'ятного знака на місці падіння літака і на Голосіївському цвинтарі. Львівська міськрада закликала львів'ян утриматися сьогодні від голосних святкувань.

«Для Львова — це жахлива трагедія, яка забрала життя безневинних людей, — зазначив мер Львова Андрій Садовий. — Сьогодні, дев'ять років після трагедії, родичі жертв мають відчувати моральну підтримку громади міста. Ми маємо просити Бога, щоб такі лиха більше ніколи не приходили в наше місто».

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі впав літак Су-27. У результаті загинули 77 осіб, з яких 28 дітей. Крім того, постраждали близько 250 осіб.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути