chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних Києво-Печерський заповідник святкуватиме своє 85-річчя

30 серпня 2011 о 16:34

У День знань Національний Києво-Печерський заповідник проведе День відкритих дверей для школярів і студентів, а 3 і 4 вересня вхід у лавру буде безкоштовним для всіх відвідувачів.

Про це пише ЛігаБізнесінформ.

Таке рішення прийнято у зв'язку зі святкуванням 85-річчя Києво-Печерського заповідника, яке відбудеться 2 вересня.

За інформацією видання, у цей день планується відкриття нового музею на території заповідника й урочисте святкування дня народження заповідника.

Як відомо, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, заснований в 1926 році, розташований на території в 23,54 гектарів.

Архітектурний ансамбль складається з пам'яток архітектури ХІІ-ХХ століття і фактично є великою експозицією під відкритим небом.

На території заповідника перебувають: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, музей історичних коштовностей, музей книги й друкарства, музей українського народного декоративного мистецтва, музей театрального, музичного й кіномистецтва, Велика Лаврська дзвіниця й інші унікальні пам'ятки культури, історії й архітектури.

Заповідник працює без вихідних, у літній період — з 9.00 до 20.00.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути