chrome firefox opera safari iexplorer

На юнацьких Олімпійських іграх Україна посіла загальнокомандне 3 місце

01 серпня 2011 о 12:28

У Трабзоні (Туреччина) завершився ХІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, в рамках якого юні атлети із 49 країн Європи змагалися у 9 видах спорту.

53 олімпійці представляли Україну в 6 видах спорту: легкій атлетиці, плаванні, дзюдо, спортивній гімнастиці, тенісі та велоспорті, повідомили у прес-службі Національного олімпійського комітету.

За підсумками 5 днів змагань українські спортсмени вибороли 15 медалей, з яких 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзові.

В загальнокомандному заліку Україна посіла 3 місце.

Довідка

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ) – Олімпійські ігри для юнаків, змагання найвищого європейського рівня, які проводяться під егідою Європейських олімпійських комітетів (ЄОК) кожні два роки в неолімпійський рік – взимку та влітку потягом одного року.

Торік на літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі українські спортсмени вибороли 13 медалей, з яких 2 золоті, 3 срібні та 8 бронзових. Тоді в неофіційному командному заліку серед 49 країн-учасниць українці посіли 12-е місце.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути