chrome firefox opera safari iexplorer

Після Євро-2012 в Україні розвиватимуть міста-мільйонники

13 вересня 2011 о 12:00

Після завершення чемпіонату Європи з футболу 2012 року держава приділить особливу увагу розвитку міст-мільйонників. На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час робочої поїздки до Дніпропетровська 12 вересня.

«Після 1 липня 2012 року – фінального матчу Євро-2012 – вся увага Президента та Уряду буде прикута до міст-мільйонників», — сказав Колесніков.

У першу чергу мова йтиме про підтримку будівництва доріг, організацію швидкісного залізничного сполучення між містами-мільйонниками, а у випадку Дніпропетровська – і метрополітену.

Будівництво об’їзної дороги в Дніпропетровську, яка є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів регіону, здійснюватиметься в три етапи.

«Ми розбили всі роботи на три етапи: 2012, 2013 та 2014 роки відповідно, — наголосив Колесніков. — 15 листопада цього року підрядник має завершити першу чергу будівництва дороги, на 2013—2014 роки повністю зрозуміло, які роботи виконуватимуться».

До того ж, для максимальної зручності жителів Дніпропетровська, Донецька та Києва після Євро-2012 курсуватимуть швидкісні поїзди Київ-Дніпропетровськ-Донецьк".

Колесніков зауважив, що саме в Придніпровському регіоні здійснюватиметься масштабна електрифікація колій.

«Думаю, що за найближчі 4 роки ми електрифікуємо 700-800 км саме в Дніпропетровській області», — підкреслив Колесніков.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути