chrome firefox opera safari iexplorer

Після Євро-2012 Україна опиниться у борговій ямі?

17 серпня 2011 о 09:51

Незалежні експерти вказують на численні хиби підготовки України до Євро-2012 і прогнозують, що після чемпіонату Україна опиниться в борговій ямі.

Так, зокрема, економіст Андрій Новак в інтерв’ю Радіо Свободазаявив, що підготовка до Євро-2012 в Україні йде неналежним чином, і це заганяє державу в ще більші борги.

«З самого початку, коли ми лише отримали право проводити чемпіонат, наводили розрахунки, що 82% коштів на його проведення надійдуть від приватного інвестора. Сьогодні співвідношення прямо протилежне», – зазначив він.

«Для всіх країн такі чемпіонати – це інвестиційний бум, для нас – інвестиційний провал. Необхідні об’єкти фінансують з єдиного джерела – це борги. Тобто, Україна готує Євро-2012 за рахунок пенсіонерів, студентів, бюджетників», — додав Новак.

Така ситуація, за словами економіста, склалася через дуже поганий інвестиційний клімат, корупцію та відсутність законодавчих гарантій для бізнесу в Україні.

Інші, досі не враховані, проблеми в підготовці Євро-2012 бачить віце-президент Асоціації лідерів туристичного бізнесу Олександр Новіковський.

«В Україні старанно готують основні об’єкти інфраструктури чемпіонату: стадіони, аеропорти, дороги… Однак забувають при цьому, що там туристи проводитимуть 5 відсотків свого часу. Решту часу вони мають користуватися туристичною інфраструктурою і сервісом», — сказав він.

«Не вистачає нормативних документів, діючі об’єкти часто не відповідають міжнародним стандартам. У нас багато цікавих історичних місць. Але недостатньо просто запропонувати вболівальникам туди поїхати!» – зазначив Новіковський.

Він також наголошує, що за той час, який залишився, Україна має вивчити запити європейських туристів і запровадити відповідні стандарти їхнього обслуговування. А також наповнити туристичні центри, які створюються, всією інформацією, котрої можуть потребувати гості Євро-2012.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути