chrome firefox opera safari iexplorer

Перший український вертоліт побачить світ у наступному році

12 жовтня 2011 о 19:51

ДП «Авіакон» у Конотопі Сумської області стане базою для виробництва вітчизняних вертольотів.

Відповідний Меморандум підписали губернатор Сумщини Юрій Чмирь, голова ради директорів ПАТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв та директор Конотопського держпідприємста «Авіакон» Олексій Єнін.

Документ передбачає спільну реалізацію державної програми гелікоптеробудування та налагодження виробництва вертольотів на Конотопському підприємстві.

За словами Юрія Чмиря, вже наступного року у Конотопі буде виготовлено сучасний вітчизняний вертоліт, оснащений двигунами виробництва «Мотор Січ».

Загалом протягом 2012 року заплановано зібрати 18 повітряних машин, які будуть використовуватися у різних галузях народного господарства.

Голова ради директорів ПАТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв переконаний, що саме Конотопський завод може стати флагманом гелікоптеробудування в Україні.

«Ми виконуємо якісний ремонт та проводимо модернізацію гелікоптерів на найвищому рівні. Утім, Україна варта того, аби створювати власні машини. Тож гелікоптеробудування розпочнеться з Конотопської землі», — сказав Богуслаєв.

Керівник «Мотор Січ» прогнозує у майбутньому виробництво на «Авіаконі» до 40 гелікоптерів щорічно, а в 2015 році – вихід на зовнішні ринки. Для порівняння, у 2010 році всі авіабудівні корпорації Росії разом випустили 214 гелікоптерів.

Нагадаємо, на початку вересня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що протягом кількох років Україна повинна створити власну програму виробництва вертольотів.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути