chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці можуть заборонити нічний продаж спиртних напоїв

05 жовтня 2011 о 16:35

Київська міська рада готує новий проект рішення про заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв, а також тютюнових виробів на території міста Києва. Передбачається обмежити продаж вказаного асортименту товарів в нічний час. Про це повідомив депутат Київради Олексій Давиденко.

«Проектом рішення передбачаємо, що продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів в Києві буде заборонена в усіх стаціонарних об'єктах торгівлі і МАФах в період з 22:00 годин вечора до 8:00 годин ранку, враховуючи вихідні і святкові дні. Нововведення не торкатиметься лише ресторанів і кафе», — розповів Давиденко.

За його інформацією, зараз проект рішення проходить узгодження в депутатських комісіях, після цього — буде винесений в сесійний зал.

«Упевнений, в столиці України алкоголь не може продаватися ночами в кожному кіоску. Я особисто прибічник того, щоб ні алкогольних, ні слабоалкогольних напоїв, ні пива в МАФах взагалі не було. Тому цілком допускаю, що сесійний зал може прийняти і жорсткіший варіант заборони, ніж виписаний в документі зараз», — відмітив Давиденко.

Депутат роз'яснив, що після прийняття документу і вступу ним в дію, відповідне управління податкової адміністрації зможе позбавляти порушників ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголем.

Нагадаємо, Киїрада вже приймала рішення про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів в МАФах в грудні 2010 р. Проте те рішення ніхто навіть не планував виконувати, заборонену продукцію з прилавків підприємці не прибирали. Пізніше прокуратура Києва це рішення опротестувала.

Новий же проект рішення підготовлений з урахуванням зауважень прокуратури, завірив депутат.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути