chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбулася прем’єра мультфільму податкової

16 листопада 2011 о 09:37

В Києві відбувся прем’єрний показ мультфільму для дітей про податки «Місто мрії», створеного за підтримки Державної податкової служби України. Фільм озвучений як українською, так і російською мовою, на вибір глядача.

За словами одного з продюсерів мультфільму Артема Шеремета, «досить складно сьогодні в Україні зробити нормальний 2D мультфільм. Взагалі складно зробити будь-який 2D мультфільм», повідомляє УНІАН.

Він пояснив це тим, що в Україні складно зібрати професійних художників, адже вони працюють на території всієї країни.

Бюджет мультфільму становив 350 тис. грн. За словами голови ДПСУ Олександра Клименка, кошти були зібрані Асоціацією ветеранів Держподатслужби.

У прес-службі відомства також повідомили, що мультфільм буде в ротації на телебаченні, в кінотеатрах, а також його показуватимуть у школах. Крім того, він буде доступний в Інтернеті, зокрема в соціальних мережах.

У ДПСУ нагадали, що в грудні 2010 року Держподатадміністрація в Донецькій області оголосила творчий конкурс «Країна сплачених податків» на кращий сценарій мультиплікаційного фільму з податкової тематики. Всього на конкурс було подано 343 роботи від професійних сценаристів і аматорів із України, Росії й Білорусі.

20 квітня цього року відбулося офіційне представлення сценариста-переможця – білоруської письменниці Людмили Богданової.

В процесі роботи над мультфільмом було частково змінено сюжетну лінію і персонажів.