chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 2% громадян на свята поїдуть у подорож Україною

19 грудня 2011 о 15:30

У період новорічних свят лише третина наших співвітчизників їдуть в новорічну поїздку. З них 14% відправляться до друзів або родичів в межах України або ж країн СНД, а 15% — віддадуть перевагу туристичній подорожі. Такі результати опитування своїх абонентів надає ЗАТ «Міськдовідка» (тел. 123, — прим).

Цікаво, що з тих небагатьох, хто дозволить собі в новорічні свята поїздку, тільки 2% будуть подорожувати Україною. Інші ж відправляться за кордон. При цьому майже чверть поїздок — на гірськолижні курорти, пише Сегодня.

Серед новорічних лідерів і в цьому році залишаються Єгипет, Таїланд та ОАЕ. Проте відпочинок на Мертвому морі (одна з топових позицій минулого року) цього року практично не користується популярністю. Замість нього з'явився новий лідер — Іспанія. У список курортів гірськолижного відпочинку українців увійшла Грузія і, в порівнянні з попереднім сезоном новорічним, кількість популярних напрямків зросла більш ніж в тричі.

Найпопулярнішим видом закордонного новорічного відпочинку залишився пляжний та екзотичний — 62%. На другому місці опинився гірськолижний відпочинок — 23%. 13% віддає перевагу відпочинку в Європі. Також 2% планує зустріти 2012 рік в Америці.

Як показують результати опитування, більшість українців вважають Новий рік саме домашнім святом. Тому і святкувати збираються вдома (73%). Хоча є і винятки: в гості збирається 13% опитаних, новорічний бій курантів почути в ресторані планує 6%. Також серед лідерів новорічного проведення часу нічний клуб (5%). Всьому іншому (концерт, театр, Майдан) віддало перевагу 3% респондентів.

Нагадаємо, вдома новорічний стіл середньостатистичній українській родині цього року обійдеться в 1,5-2,5 тисячі гривень, підрахували експерти. Найбільше грошей доведеться витратити на солодке та алкоголь, які відчутно подорожчали, а от овочей можна буде купити побільше.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути