chrome firefox opera safari iexplorer

Кулиняк обіцяє змінити керівництво усіх заповідників

21 лютого 2012 о 17:35

Міністр культури Михайло Кулиняк сьогодні під час брифінгу заявив про намір змінити наглядові ради всіх національних заповідників.

«Наглядові ради будуть оновлені у всіх заповідниках, у першу чергу на ті, які передані в управління Міністерства культури», — сказав Кулиняк.

Він нагадав, що нещодавно Кабінет Міністрів змінив наглядову раду заповідника «Софія Київська».

Міністр зазначив, що вже найближчим часом планується проведення засідань наглядових рад основних за значенням заповідників.

Як відомо, з початку року Мінкультури змінило директорів низки заповідників і музеїв.

Зокрема, міністерство звільнило гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марину Громову, призначивши замість неї Вікторію Лісничу.

Наталю Клименко було звільнено з посади гендиректора Національного музею Тараса Шевченка, а замість неї був призначений Дмитро Стус.

Неллі Куковальська була звільнена з посади гендиректора Національного заповідника «Софія Київська».

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути