chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року ЗНО почнеться на два тижні раніше

01 лютого 2012 о 11:25

У зв’язку з проведення ЄВРО-2012 зовнішнє незалежне оцінювання почнеться на два тижні раніше. Про це у коментарі  УНН повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«Є постанова Кабінету Міністрів, відповідно до якої ми працюємо. Ми починаємо зовнішнє незалежне оцінювання на два тижні раніше, ніж зазвичай. Тобто в минулому році це було 2 червня, а в цьому році перше тестування відбудеться 15 травня і завершиться 7 червня, тобто саме перед початком ЄВРО-2012», — зазначила І.Зайцева.

Також вона повідомила, що терміни подання документів в цьому році скорочені на 10 днів. «Січень був дуже неактивним. Ми переконались у тому, що скільки не оголошуй реєстрацію, останні 2-3 тижні є завжди найактивнішими», — додала вона.

За словами І.Зайцевої, на сьогодні до участі в ЗНО зареєструвалась лише п’ята частина від очікуваної кількості абітурієнтів. «На сьогодні у нас зареєстрована тільки 5-та частина від очікуваної, тобто інші 4/5 будуть реєструватись в останні 19 днів», — зауважила вона.

Нагадаємо, 1 січня розпочато реєстрацію осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2012 році. Реєстрація триватиме до 20 лютого.

Як повідомляв УНН, ЗНО буде безкоштовним для всіх, хто захоче їх складати, незалежно від того, коли людина закінчила школу.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути