chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві перевірять стан пам’яток архітектури

13 лютого 2012 о 13:02

Олександр Попов доручив профільним управлінням КМДА і головам районів перевірити стан пам’яток архітектури міста.

Так, буде перевірено ставлення орендарів та власників до архітектурних об’єктів, які мають історичну і культурну цінність.

Ті власники, які не дотримуються норм і вимог законодавства щодо охорони культурної спадщини та не усунуть у встановлений термін наслідки неналежної експлуатації приміщень, будуть притягнуті до відповідальності.

«У Стратегії розвитку Києва до 2025 року, яку ми розробили торік разом з киянами, стоїть чітке завдання – захистити і зберегти унікальну історичну та культурну самобутність Києва. Профільним управлінням міськадміністрації поставлені завдання активізувати роботу щодо контролю за станом та охороною пам'яток, підвищивши при цьому ефективність адміністрування. Я очікую реальних кроків у цьому напрямку. Будівлі, які перебувають під охороною держави та міста, є практично в кожному районі. І стежити за їхнім збереженням – наш прямий обов'язок», – сказав Олександр Попов на нараді із заступниками та керівниками районних держадміністрацій.

Голова КМДА також доручив підготувати пропозиції щодо збільшення бюджетних надходжень, призначених для збереження пам'яток.

Нагадаємо, за даними Головного управління охорони культурної спадщини, на заходи з охорони пам’яток архітектури цього року необхідно виділити понад 28 млн грн.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути