chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці показують експозицію робіт з природних матеріалів

28 лютого 2012 о 10:22

До 4 березня в Київському міському будинку природи можна подивитися виставку картин з природних матеріалів та коренепластики.

В експозиції представлено картини із засушених квітів, трав, кори, тополиного пуху, соломки, пташиного пір’я, мушель та кісточок риб.

Здебільшого це мініатюрні композиції, пейзажі, портрети, створені майстрами декоративно-прикладного мистецтва Іриною Блажчук, Вірою Авдєєвою, Ніною Мінченко, Катериною Дітківською, Іриною Молчановою, Оленою та Кароліною Журавськими, Октябриною Пуніною, та іншими талановитими митцями. А от коренепластика на виставці представлена роботами подружжя Віталія та Світлани Сивухіних.

Виготовлення картин із природних матеріалів нині стало дуже популярним напрямком мистецтва. Справа ця не вимагає великих грошових затрат і складних пристосувань.

Проте, художній рівень флористичних картин може конкурувати із майстерністю живописних полотен. Можуть не поступатися їм і своєю довговічністю.

До того ж, відомо, що мистецькі твори з природних матеріалів мають особливу гармонізуючу й цілющу дію на людину. Добра енергія митця в поєднанні із життєдайною силою рослин, які акумулювали в собі енергію сонця й землі, води й повітря, здатна творити чудеса.

Невипадково серед майстрів флористів багато довгожителів, а відвідувачі виставок зі здивуванням помічають покращення свого самопочуття після споглядання картин.

Одночасно з експозицією картин з природних матеріалів та коренепластики в сусідньому залі Будинку природи працює постійно діюча виставка акваріумних риб і рослин.

На обидві виставки – один квиток, вартістю 10 гривень (для школярів, студентів, пенсіонерів – 5 грн.). Вартість екскурсії – 25 грн.

До речі, протягом роботи виставки відбудеться серія майстер-класів з флористики. Дізнатися детальніше про умови участі в них можна за телефоном 234-45-47.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути