chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вшанують пам'ять Романа Шухевича

02 березня 2012 о 16:23

4 березня о 12:00 у м. Києві на Софійській площі КМО Спілки Української Молоді в Україні (КМО СУМ в Україні) запрошує відвідати панахиду за генерал-хорунжим УПА Романом Шухевичем.

Метою акції є збереження пам’яті громадськості про героїв національно-визвольних змагань.

До участі в панахиді за командиром УПА запрошено духовенство українських церков: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Римо-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Після панахиди відбудеться створення «живого» тризуба. Десятиметровий державний герб буде створено всіма учасниками заходу, вони триматимуться за руки, в знак того, що пам’ять про українських Героїв повинна об’єднувати всіх незалежно від віку, статусу чи інших ознак.

Захід буде проводитись виключно під державними та червоно-чорними прапорами.

Також 4 березня о 17:00, в конференц-залі по вул. Ярославів Вал, 9 відбудеться показ одностроїв вояків УПА за участі військово-історичного клубу “Повстанець”.

Гості зможуть побачити чотири різні типи повстанських уніформ і почути про особливості вояцької зброї та тактику ведення бою.

Довідка

Спілка Української Молоді в Україні” є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925—1929 рр. На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. За довголітню історію розвитку СУМу організацією було виховано багато відомих громадських діячів України та діаспори.

Інформація надана КМО СУМ в Україні

 

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути