chrome firefox opera safari iexplorer

Через Євро-2012 з київської лікарні виганяють тисячу пацієнтів

30 травня 2012 о 13:05

Заради футбольних вболівальників, які приїдуть до Києва на Євро-2012, пацієнти мають звільнити одну з найбільших столичних лікарень — Олександрівську.

Уже з 1 червня термінових хворих клініка не прийматиме, а до сьомого червня мають виписати пацієнтів зі стаціонару. Про це повідомляє ТСН.

Лікарня під час Євро-2012 лікуватиме іноземних фанів — і саме заради них мають виписатися 1200 українських хворих.
«31 числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію усіх ургентних і планових хворих. А до 7 червня мають одужати усі, хто нині хворий», — говорить головний лікар Роман Василишин.

Пацієнти лікарні обурюються.

«Наших вигнати усіх, а європейців взяти і поселити. Нехай лікують в якісь другій лікарні. Вони хай в Феофанію заведуть, отам краще», — говорить жінка, яка вилікувати виразку до початку Євро ніяк не встигає, їй треба щонайменше 2 тижні.

Олександрівську лікарню обрали базовою для іноземців, бо вона найближча до стадіону. Головний лікар просить потерпіти.

«Це всього один місяць, це честь нашої держави», — переконує медик.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути