chrome firefox opera safari iexplorer

На спільному цвинтарі перепоховали бійців дивізії «Галичина». ФОТО

24 липня 2012 о 10:22

На військовому цвинтарі між селами Ясенівці й Червоне Золочівського району Львівщини відбулося перепоховання трьох вояків дивізії «Галичина».

Про це ІП повідомили в історичному клубі «Холодний Яр».

Заходи були організовані до 68-ої річниці Бродівського котла, коли в оточення частин Першого українського фронту потрапили підрозділи Вермахту і дивізії СС «Галичина».

Організатори заходів — Галицьке братство колишніх вояків 1-ї УД УНА і Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Нагадаємо, влітку 2011 року на цьому спільному для всіх учасників Другої світової військовому кладовищі відбулося перепоховання останків загиблих вояків німецького Вермахту, радянської Червоної Армії та української дивізії «Галичина».

Останній бій Бродівського котла відбувся 22 липня 1944 року між селами Червоне (Лядське) та Ясенівці.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути