chrome firefox opera safari iexplorer

У музейній сфері — черговий кадровий скандал

17 жовтня 2012 о 18:27

Колектив Національного художнього музею оголосив протест проти можливого призначення на посаду директора галеристки Тетяни Міронової.

Музейники написали на ім’я Міністра культури Михайла Кулиняка відкриту доповідну, у якій вказують на непрофесійність галеристки і на безпідставні звинувачення, які вона оприлюднила на адресу працівників музею, повідомляє Українська правда. Життя.

Як відомо, днями має відбутись призначення (чи непризначення) на посаду директора Національного художнього музею в.о. керівника установи Тетяни Міронової.

Цю посаду вона обіймала останні півроку. Але ймовірне призначення викликало критику серед експертів, які вказували не непрофесійність галеристки.

У відповідь на ці звинувачення Тетяна Міронова опублікувала свій коментар, який і спровокував акцію протесту.

Фото facebook.com

Цей запис у блозі працівники музею назвали «безпрецедентним виступом з паплюження установи, на пост директора якої автор претендує, та безсоромне звеличення власних, переважно неіснуючих, заслуг».

«У „відкритому коментарі“ п. Міронової є нахабні і нічим не обгрунтовані, безвідповідальні й відверто наклепницькі звинувачення, адресовані всім працівникам музею, включно з музейними хранителями – тими, хто несе матеріальну відповідальність за збереження музейної колекції і не отримує за це ніяких привілеїв», — йдеться у доповідній.

При цьому музейники вказують, що Міронова навіть не була у більшій частині приміщень фондосховищ, а за півроку роботи вона «не знайшла часу познайомитися з порядком документування музейних надходжень, видач, охоронних аркушів, актів звіряння наявності й інших документів»

Фото facebook.com

«Який директор при своєму розумі, запідозривши підлеглих в порушеннях і навіть „чомусь більш страшному“, і, навіть не спробувавши у тих підозрах переконатись, стане виносити ці свої підозри на публіку?»

Водночас сама Міронова каже, що як тільки вона приступила до роботи як в.о.гендиреаторка музею, у неї виникли «серйозні проблеми в організації роботи всіх напрямків».

«З порогу на мене одразу звалилися складні питання боргів, відсутності документообігу, недостатньо коштів на рахунку спецфонду … та аварійна господарська діяльність», — йдеться у її відповіді.

В.о. директора пояснює, що їй вдалось організувати нормальну роботу в НХМУ, і боротись з розкраданням і руйнуванням музею.

Колектив музею у доповідній на ім'я Кулиняка написав: «Колектив музею в цілому безпідставно звинувачений у розкраданні ввірених йому цінностей. Маємо привід колективного звернення на захист нашої честі та гідності!» – йдеться у заяві.

Співробітники музею вимагають від міністра культури негайного звільнення Тетяни Міронової з посади в. о. директора НХМУ, «зважаючи на кричущу некомпетентність та безпідставних звинувачень, неправдивість наданої інформації, привласнення багаторічних здобутків музею».

Детальніше про скандал читайте на Історичній правді Що відбувається в Національному художньому музеї?, а також Відкритий лист колективу НХМУ до Кулиняка з порівняннм звинувачень обох сторін