chrome firefox opera safari iexplorer

Біометричний закордонний паспорт «влетить» українцям як мінімум у 350 грн

30 листопада 2012 о 09:26

Біометричний паспорт для виїзду українців за кордон буде коштувати приблизно 350 гривень.

Про це розповів депутат Партії регіонів, автор закону про біометричні паспорти Василь Грицак, пише ТСН.

«Внутрішній паспорт буде коштувати приблизно 65 гривень, а біометричний паспорт для виїзду за кордон буде коштувати приблизно 350 гривень», — сказав Грицак.

Автор законопроекту розповів, що для того, щоб отримати внутрішній біометричний паспорт, потрібно буде піти в організацію, що займається видачею паспортів. Там потрібно буде здати всі необхідні дані, людина пише заяву про те, що здає добровільно свої персональні дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист персональних даних із введенням біометричних паспортів може опинитися під загрозою

«Дитина народилася, можуть прямо в мами на руках зробити фотографію і дитина отримує внутрішній паспорт і автоматично стає громадянином України», — уточнив він.

Грицак переконаний, що українські підприємства будуть виробляти біометричні паспорти. Проте, які компанії це будуть робити, стане відомо після проведення відповідного тендеру.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус».

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути