chrome firefox opera safari iexplorer

Українські зірки посадять хвойні дерева у столичному парку імені Малишка

12 листопада 2012 о 10:24

13 листопада о 12:00 у парку імені Малишка колектив комунального об’єднання «Київзеленбуд» спільно з представниками вітчизняної естради висадять 150 хвойних дерев. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Разом з керівництвом міста та зеленбудівцями, висаджуватимуть сосни Світлана Тарабарова та брати Борисенко, Еріка і  Олексій Матіас, Олександр Педан та Віталій Козловський, Потап з родиною, а також «ДіО.фільми», «Время и Стекло», «Пара нормальних», «Real O» та інші.

Нагадаємо, акція проходить у рамках програми «Врятуймо Київ від вирубки хвої», якою передбачена широкомасштабна пропаганда збереження хвої та лісу у столиці.

 

«Висадка  сосен  напередодні 100-річного ювілею українського поета і перекладача Андрія Малишка у парку його імені – це своєрідний символ. По-перше, поновлення сосен на тому місці, де вони були зрубані забудовником чотири роки тому, окреслює перспективи відродження парку. По-друге, якщо нашою акцією зацікавились сучасні зірки естради, значить добрий  початок  мають наші справи.  Впевнений, що акція знайде відгук у всіх серцях городян, з якими ми спільно зробимо столицю зеленішою», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко.

Нагадаємо, перших двісті сосен висадили 8 листопада в Оболонському районі. Участь в акції «Врятуй Київ від вирубки хвої» взяли перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, колектив комунального об’єднання «Київзеленбуд», відомі спортсмени України та активна студентська молодь.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути