chrome firefox opera safari iexplorer

Підпірна стіна Володимирського узвозу в аварійному стані

17 грудня 2012 о 14:27

Пам’ятний знак Першому київському трамваю демонтовано через аварійний стан підпірної стіни Володимирського узвозу, який влада зібралася підсилити в рамках реконструкції Поштової площі.

Така відповідь надійшла до депутата Олександра Бригинця на його звернення щодо демонтажу пам’ятного знаку Першому київському трамваю, повідомляє його прес-служба.

«Цією відповіддю на мій запит київська влада підтвердила, що навколо стану Володимирського узвозу є серйозна проблема, яку влада приховували від киян. З іншого боку, допускаю, що стан узвозу погіршився через ремонтно-реставраціні роботи навколо Поштової площі», — розмірковує О. Бригинець.

На думку депутата, аварійний стан Володимирського узвозу потребує термінових дій з убезпечення гори від зсуву, тому владі потрібно, швидше за все, перекрити рух по узвозу, що призведе до повного транспортного колапсу в Києві.

Після завершення робіт з реконструкції заз наченої підпірної стіни, влада обіцяє повернути пам’ятний знак Першому київському трамваю на теж місце.

Нагадаємо, в неділю, 25 листопада 2012 року, з Поштової площі зник пам’ятник Першому київському трамваю, що був встановлений на місці звідки він пішов Володимирським узвозом у свій перший рейс.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути