chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть безкоштовно провозити в літаках багаж до 23 кг

21 січня 2013 о 14:17

Україна зобов'язала всіх авіаперевізників, які виконують рейси з України, ввести норму безоплатного перевезення багажу.

Згідно з наказом Міністерства інфраструктури України №735 від 30 листопада 2012 року «Про затвердження правил повітряних перевезень пасажирів і багажу», зареєстрованим у Міністерстві юстиції 28 грудня за № 2219/22531, авіакомпанії зобов'язані надати пасажирам можливість безкоштовної здачі в багаж, зокрема, речей вагою не більше 23 кг.

«Сума трьох вимірів окремого місця багажу (довжини, ширини, висоти) не повинна перевищувати 158 см», — йдеться в тексті наказу. За попереднім погодженням з перевізником до перевезення можуть бути прийняті місця багажу з великими розмірами і вагою. Багаж, що не відповідає зазначеним вимогам, повинен оформлятися пасажиром для перевезення в якості вантажу.

«Інформація про максимальну кількість і вагу багажу, прийнятого перевізником для транспортування без доплати, вказується у власних правилах перевізника і в договорі перевезення, що надається пасажирові», — наголошується в документі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути