chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд хоче примусити усіх українців придбати лічильники на воду і тепло

23 січня 2013 о 14:06

Кабінет Міністрів розробив законопроект, яким пропонується зобов'язати населення до 1 жовтня 2017 року та 1 січня 2018 року встановити у квартирах та будинках лічильники на тепло та воду відповідно (у разі централізованого постачання).

У документі зазначено, що централізоване водопостачання та централізоване постачання гарячої води, а також постачання теплової енергії «здійснюються за умови обов'язкового комерційного обліку».

Так, лічильниками води всі бюджетні установи та інші споживачі повинні бути оснащені до 1 жовтня 2014 року. Населенню потрібно буде встигнути встановити лічильники до 1 жовтня 2017 року.

Теплові лічильники повинні бути повністю встановлені в бюджетних установах до 1 січня 2014 року; населення зобов'язане встановити лічильники до 1 січня 2018 року.

«Обов'язкове встановлення лічильників тепла і води забезпечить раціональне споживання цих ресурсів, зменшить негативний вплив на економіку України від значного зростання цін на імпортований природний газ, підвищить рівень енергетичної безпеки держави», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2012 року, за даними галузевої статистики, в багатоквартирних житлових будинках 43,7% помешкань обладнані лічильниками холодного водопостачання, 15,9% — гарячого водопостачання, 38,3% — теплової енергії та регуляторами температури.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути