chrome firefox opera safari iexplorer

Через реконструкцію Гостинного двору може обвалитись тунель метро?

07 лютого 2013 о 10:17

Захисну плиту тунелю метрополітену будуть бурити в зв'язку з реконструкцією Гостинного двору.

Про це Gazeta.ua повідомили громадські активісти.

Зокрема, у документі забудовників (пункт № 9) прописана робота, виконання якої несе реальну загрозу життю пасажирів метрополітену.

«Захисна плита тому і є захисною, що захищає тунель метрополітену від надлишкового тиску, горної маси на перекриття тунелю», – прокоментували ситуацію захисники Гостинного двору.

За їхніми словами, буріння отворів в захисній плиті суттєво знижує її несущу здатність, а відповідно і захисну функцію.

 gazeta.ua

«В разі нещасного випадку, як у нас вміють, переведуть стрілки і зроблять винним якогось дядька-буровика і, можливо, посадять його до в'язниці. Та кому від цього легше?» – поцікавились громадські діячі.

Нагадаємо, ремонтні роботи на території Гостинного двору в Києві продовжуються, попри заборону суду. Із середини січня там відновила роботу бурильна машина.

Захисники Гостинного двору, які і днюють, і ночують на місці, ніяк не можуть завадити робітникам.

У вівторок, 5 лютого, активісти змогли потрапити в кабінет виконроба будівельної компанії і на власні очі ознайомитись із документами та планами реставрації Гостинного двору.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути