chrome firefox opera safari iexplorer

В обігу з’явиться марка, присвячена Уставу Мономаха

20 лютого 2013 о 10:56

22 лютого вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати послуг поштового зв'язку марка «900 років Уставу Володимира Мономаха».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Устав Володимира Мономаха – це закони великого київського князя, вміщені в розширеній редакції «Руської Правди». Прийняли Устав представники вищої феодальної знаті у с. Берестові під Києвом після того, як Мономах став князем. Складається Устав із 69 статей, що містять норми кримінального, цивільного і судового права.

Блок виконаний у візантійському стилі, що відповідає мистецькому стилю епохи того часу.

marka

На блоці зображено князя та писаря, з лівого боку представлено жіночий образ, який уособлює народ, праворуч – воїн, який обороняє землю та народ. Композицію завершує образ війська на тлі київських соборів, які були побудовані в той період.

Номінал марки – 6,40 грн, художник блоку — Миколай Кочубей.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути