chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві буде створений арт-об’єкт, присвячений творчості Булгакова

09 липня 2013 о 17:28

У Києві пройде конкурс на створення арт-об’єкта, присвяченого творчості письменника Михайла Булгакова.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор Музею Булгакова Людмила Губіанурі.

Вона відзначила, що конкурс, який називатиметься “Булгаковський світ”, пройде у співпраці з адміністрацією мікрорайону “Воздвиженка” і міською владою Києва. Організатори конкурсу вважають, що він має проходити як чесна і прозора боротьба ідей, переможець якої отримає право реалізувати свій проект і створити тематичний арт-проект на території історичної місцевості — Воздвиженки, де народився письменник.

У конкурсі зможуть взяти участь професійні художники, дизайнери, скульптори і архітектори.

Серед вимог до учасників конкурсу: творчий підхід, самодостатність об'єкту, а також зв'язок з простором. Конкурс пройде в два етапи. На першому етапі, з 5 липня по 5 жовтня, відбуватиметься збір ескізних проектів.

“Десять найкращих проектів першого етапу буде названо 5 жовтня. Потім їх автори виготовлять моделі задуманих арт-об’єктів. І вже за результатами другого етапу буде обрано переможець. Саме ця людина отримає право втілити свою ідею в життя”, — сказала директор ЖК “Воздвиженка” Світлана Богачова.

До конкурсної комісії увійдуть представники Музею Булгакова, партнери проекту, представники міської влади, дизайнери, краєзнавці та ін.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути