chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві створять пам’ятний знак на честь 1025-річчя Хрещення Руси

30 липня 2013 о 10:30

Відбулося оголошення результатів Всеукраїнського бліц-конкурсу на визначення кращого ескізного проекту пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за одностайним рішенням членів журі Першу премію було віддано проекту з міста Києва, виконаному авторським колективом «Архітектурне бюро Проценко» у складі: Ігор Проценко, Андрій Моложанов, Ірина Кріль, Анна Потапова, Микита Гусєв.
Другу премію отримав проект з міста Ірпінь. Автори проекту – студент Київського Національного університету будівництва і архітектури – архітектор Ярослав Макарчук та скульптор Артем Стрембіцький.
Третя премія дісталась проекту з міста Києва. Автор проекту – скульптор Ганна Кисельова, архітектори – Янош Віг, Тетяна Чорна (Архітектурне бюро «Я. Віг і партнери»).
Зауважимо, що загалом на конкурс було подано 21 роботу учасниками з різних міст України: Києва, Бердянська, Львова, Харкова, Одеси, Дніпропетровська та Донецька.
За результатами громадського голосування, що проходило на сайті Департаменту та його офіційній сторінці facebook, з 1498 голосів більшість (305) було віддано проекту, що отримав Першу премію від професійного Журі.
Вперше, з досвіду Департаменту містобудування та архітектури у проведенні громадського голосування, думка спеціалістів співпала з вподобаннями громадськості.
У прес-службі нагадали, що конкурс на створення пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі на Набережному шосе було оголошено у квітні.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути