chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені: до 2050 року українців істотно поменшає

10 липня 2013 о 16:30

Вітчизняні вчені вважають, що населення України до 2050 року становитиме близько 36 млн осіб, а за прогнозами ООН, кількість українців і взагалі скоротиться до 33 млн.

Про це повідомила під час відеомосту "Демографічна ситуація в країнах СНД" завідувачка відділом досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Ірина Курило.

Ірина Курило наголосила, що в Україні з оцінками ООН не згодні.  "У нас демографічні прогнози за останні кілька років були скориговані на користь більш оптимістичних, оскільки депопуляція хоч повільно, але скорочується", — зауважила експерт.

Вона повідомила, що з 2008 року в Україні спостерігається тенденція до збільшення тривалості життя, хоча в останній рік темпи зростання сповільнилися. «Також за останнє десятиліття до середньоєвропейського рівня піднялася народжуваність. Зараз, правда, темпи її підвищення практично стабілізувалися», — зазначила Курило.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні проживає близько 45,9 млн осіб.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути