chrome firefox opera safari iexplorer

Архів у Криму «закодували»

05 серпня 2013 о 09:48

Державний архів в Автономній Республіці Крим став першою архівною установою України, яку оснастили QR-кодом.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції України, код розміщено на фасаді будівлі Держархіву. За допомогою QR-коду можна отримати коротку інформацію про Держархів в АРК, зокрема, його історію, основні функції та склад фондів, що знаходяться на зберіганні. Це можна зробити за допомогою смартфонів, навівши фотокамеру з мобільного телефону на спеціальний чорно-білий піксельний малюнок. Далі на дисплеї мобільного телефону з'явиться вся корисна інформація про об'єкт: графік його роботи, телефон, адреса і т.д.

Мову опису об'єкта (українська, російська, польська, англійська) можна обирати самостійно. Як зауважили у прес-службі, запровадження такої новації пов’язане з програмою підвищення туристичного іміджу столиці Криму – міста Сімферополь.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути