chrome firefox opera safari iexplorer

За скандальне будівництво біля Софії Київської взялася сім´я Президента

22 серпня 2013 о 17:10

У Мінкульті визнали, що будівництво на вул. Гончара, 17-23 ведеться з порушеннями. Забудовнику погрожують штрафом

Про це повідомив народний депутат Віктор Янукович-молодший на своїй сторінці в Facebook.

«Вперше від Міністерства культури прийшла чітка і зрозуміла відповідь на мій запит. Я просив з´ясувати, чи є законним будівництво на вулиці О. Гончара, 17-23, в районі Софії Київської. У результаті Міністерство ініціювало позапланову перевірку, яка все-таки виявила порушення Закону «Про охорону культурної спадщини». Забудовники не отримали необхідного дозволу для свого проекту», — зазначив депутат.

Поки що йдеться тільки про фінансові санкції, але, на думку Януковича-молодшого, одного штрафу недостатньо.


Як повідомляли «Коментарі», 17 липня Вищий господарський суд залишив у силі рішення столичних судів про законність передачі землі під будівництво багатоповерхового житлового комплексу біля Софії Київської. До цього Господарський суд зобов´язав комерційну структуру повернути київській громаді земельну ділянку вартістю 17,5 млн грн, яка знаходиться в буферній зоні Національного заповідника «Софія Київська».

Джерело: Коментарі
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути