chrome firefox opera safari iexplorer

В українських школах ввели предмет, де навчатимуть сумлінно платити податки

19 вересня 2013 о 14:53

Учні 9-х класів українських шкіл із початку навчального року приступили до вивчення спеціалізованого курсу «Основи податкових знань», ініціатором якого виступило Міністерство доходів і зборів України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході презентації курсу повідомили міністр доходів і зборів Олександр Клименко і міністр освіти та науки Дмитро Табачник.

«Ми презентуємо в усіх школах України вивчення курсу на вибір «Основи податкових знань». Я думаю, що ця книга допоможе в майбутньому комусь обрати професію. Хтось просто усвідомить, що держава будується спільними зусиллями, й головний внесок кожного громадянина України в зміцнення майбутнього своєї країни — сумлінна сплата податків», — сказав Табачник.

У ході презентації курсу міністри представили книгу «Основи податкових знань», за якою навчаються учні 9-х класів. Клименко повідомив, що на сьогоднішній день у розробці також підручники для 10-х і 11-х класів.

«Основи податкових знань допоможуть зробити шлях у доросле життя більш усвідомленим і зрозумілим. Сьогодні ми робимо велику інвестицію в майбутнє України», — сказав Клименко.

Міністри також повідомили, що наприкінці навчального року буде проведено підсумкову зустріч із презентацією результатів нового курсу.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути